Vijf Nederlanders plaatsen zich voor de Kiteboarding World Cup 2017

Unieke prestatie

Den Haag, 14 april 2017

Vijf Nederlandse kiteboarders zullen dit jaar uitkomen in de Elite League in de strijd om het wereldkampioenschap, de WKL Kiteboarding World Cup 2017. Naast Youri Zoon en Annabel van Westerop die automatisch waren geplaatst op basis van hun eindklassering 2016 (resp. twee en drie), hebben ook Rens van der Schoot, Annelous Lammerts en Vera Klabbers zich afgelopen dagen knap weten te kwalificeren. Voor deze drie is het de eerste keer dat zij het hele jaar in de Elite League deelnemen. Komende dagen strijden de kiteboarders in het Zuid-Franse Leucate om de punten in het eerste toernooi van het jaar. Zondag is de finale.

Youri Zoon in actie op de WKL Kiteboarding World Cup 2017 in Leucate

De wedstrijd heeft een sterk deelnemersveld, de gehele wereldtop mannen en vrouwen is aanwezig, waaronder de huidige nummers 1 Carlos Mario en Bruna Kajiya uit Brazilië en nummer 2 bij de vrouwen Hannah Whiteley (Groot-Brittannië). Wanneer de weersomstandigheden goed zijn met voldoende wind, vinden aanstaande zondag 16 april, de finales plaats. De Elite League is de hoogste freestyle discipline in het kiteboarden. De riders tonen per ronde zeven tricks (sprongen), waarvan de beste vier meetellen. Elke sprong wordt door de jury beoordeeld met een score van 1-10 punten.

Spektakel op het water
Op de kalender van de Elite League in de Kiteboarding World Cup staan dit jaar acht grote toernooien, het ‘Mondial du Vent’ in Leucate is de eerste. Iedere wedstrijd bestaat uit twee of drie plaatsingsronden, de halve-finale en finale. De belangstelling van het publiek voor de spectaculaire sport is groot, komende dagen worden 160.000 bezoekers verwacht.

Over de World Kiteboarding League (WKL)
De Kiteboarding World Cup 2017 telt drie verschillende wedstrijdcategorieën: de Qualifier League, de Elite League en Big Air. Alle wedstrijden worden onder de vlag van World Kiteboarding League georganiseerd. In 2016 is de World Kiteboarding League opgericht en sindsdien verantwoordelijk voor de Kiteboarding World Cup.

 

Meer informatie: www.worldkiteboardingleague.com en Facebook World Kiteboarding League