TUI Travel Battle: Sales meets Party

Case

TUI Nederland

Relatiebinding

TUI Nederland en haar retailmerk Holland International hebben sterk ingezet op relatiebindende salesactiviteiten. In de afgelopen 8 jaar organiseerde CommuniGate een reeks agentenparty’s voor 500 tot 2.000 gasten, met aansprekende thema’s als The Travel-Battle, Glow in the Dark, Wow, RED en A Day at the Beach.

Rappen met Ali B.

In nauwe samenwerking met het team van TUI Nederland zijn per feest het concept en thema ontwikkeld, afgestemd op de doelgroep: voornamelijk vrouwen tussen de 25-45 jaar. Om de TUI-boodschap op een ludieke en pakkende manier te verspreiden, acteert en participeert het salesteam ieder evenement in een optreden. Het team is gelukkig altijd ‘in’ voor iets spraakmakends, of we hen nu laten abseilen vanuit de nok van een studio of laten doorzagen door Hans Klok. Maar ook rappend naast Ali B. en hip-hoppend met de Groove Kings winnen zij de sympathie van de agenten.

Ken je gasten!

Variatie en afwisseling is de kracht achter ieder feest. De gasten worden iedere minuut geëntertaind. In activiteitencorners, door bijzondere cateringconcepten en met optredens op het hoofdpodium. Vaak met Nederlandse topartiesten. De line-up van de afgelopen 10 jaar is indrukwekkend: Marco Borsato, Kane, Jan Smit, Hans Klok, Guus Meeuwis, Nick & Simon, Ali B., Diva’s of Dance, Gerard Joling, dj Jeroen Nieuwenhuizen. Maar ook video’s, lasershows en dance-acts scoorden hoog.

De communicatie

Voor, tijdens en afloop van het feest wordt frequent gecommuniceerd met de doelgroep via eigen communicatiekanalen, social media en vakmedia. Drie tot vier maanden voor het evenement barst de communicatie los. Het verkrijgen van toegangskaarten is vaak gekoppeld aan een verkoopactie, die loopt tot het allerlaatste moment…

Resultaten

  • Sterke verkoopresultaten
  • Genereren van veel sympathie en loyaliteit bij de reisagenten
  • Honderden bedankmails en berichtjes
  • Meer dan 8 keer wint Holland International de onderscheiding voor ‘Beste in Agentvriendelijkheid en Service’
  • Publiciteit in alle vakmedia
  • Versterking van de relatie met andere branchepartners

Bekijk ook deze cases

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?