Roter Hahn vakantieboerderijen: bijzondere boerderijen op unieke locaties

Den Haag, 8 augustus 2016

Roter Hahn, gespecialiseerd in boerderijvakanties in het Italiaanse Zuid-Tirol, weet wat bijzonder overnachten inhoudt. De 1.600 werkende Roter Hahn boerderijen hebben elk een eigen identiteit. Niet alleen de boerderijen zelf zijn een verblijf waard, ook de omgeving verveeld nooit. Gasten, jong en oud, hebben allerlei mogelijkheden om met het leven op de boerderij kennis te maken.

Leven als een kasteelheer op Roter Hahn boerderij Burg Wolfsthurn
Leven als een kasteelheer op Roter Hahn boerderij Burg Wolfsthurn

Lekker buiten leven op de mooiste locaties in Zuid-Tirol met niets anders dan het ritme van de dag. Niets hoeft en alles mag. Een kleinschalige Roter Hahn vakantieboerderij is altijd gevestigd op een prachtige plek midden in de natuur. De accommodaties zijn ongekend ruim en comfortabel. Wie verblijft op een Roter Hahn vakantieboerderij in het Italiaanse Zuid-Tirol, kiest voor een avontuurlijke vakantie op een bijzondere locatie. Roter Hahn selecteerde een paar bijzondere boerderijen.

Leven als een kasteelheer
Bij een boerderij-accommodatie denk je niet snel aan een verblijf in een kasteel. Toch is het bij Roter Hahn mogelijk. Ecologische boerderij Burg Wolfsthurn is een klein juweeltje midden in het Andrianerbos, op een heuvel boven het dorpje Andriano. Auto’s zijn zeldzaam hier, waardoor het kasteeltje ideaal is voor een vakantie met het gezin. Kinderen halen hun hart op in de boomhut of speeltuin. Ouders ontspannen in de mooie tuin met ligstoelen met prachtig uitzicht op de boomgaarden in het Etschtal en de ruige bergen van de Dolomieten. Daarnaast maken gasten van dichtbij mee hoe biologische landbouw werkt en ervaren zij de boerengastronomie met producten rechtstreeks van het land, zoals wijn, appels, jam en kastanjes.

Feng-Shui: bio-art op de boerderij
Als muren konden spreken… De 450 jaar oude biologische boerderij
Oberglunigerhof dichtbij Meran is met oog voor detail gerestaureerd met biologische en milieuvriendelijke materialen. Dit heeft geresulteerd in vijf zeer comfortabele appartementen, ingericht volgens de Feng-Shui filosofie die leert hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden. Dankzij deze renovatie verblijven gasten tussen historische muren zonder afstand te doen van alle gemakken van de moderne tijd. Met het panoramische uitzicht, een zwembad met zoutwater en een kruiden- en groentetuin voor eigen gebruik, doen gasten in deze oase nieuwe energie op. Deze werkende boerderij heeft appel- en wijngaarden.

Room with a view
Hoog boven Bolzano, te midden van glooiende wijngaarden en uitgestrekte appelboomgaarden, ligt de Wernerhof. De boerderij heeft een prachtig uitzicht op het legendarische Dolomietengebergten. Met maar twee appartementen zijn gasten tijdens hun verblijf erg betrokken bij het leven op deze boerderij. Meekijken over de schouder van boer Helmuth als hij aan het werk is in de boomgaard of de wijnkelder, is dan ook helemaal geen probleem. Boerin Gabi verwent haar gasten graag met een gezond Zuid-Tiroler ontbijt met zelfgebakken brood en producten van de eigen boerderij. De boerderij is ideaal gelegen om wandeltochten te maken of de stad Bolzano met het Ötzi-museum en haar leuke winkels te bezoeken.

Consumenten vinden meer informatie over de vakantieaccommodaties op: www.rodehaan.it/nl

Roter Hahn is gespecialiseerd in boerderijvakanties in Zuid-Tirol, de zonnige regio in de Italiaanse Alpen. Alle 1.600 locaties zijn werkende boerderijen. Elk heeft zijn eigen specialiteit. Sommige zijn vooral gericht op vee en andere dieren, maar er zijn ook fruitteelt boerderijen of wijnboeren met prachtige wijngaarden op de hellingen van de zuidelijke Alpen. De accommodaties met maximaal vijf vakantiewoningen of acht tweepersoonskamers hebben een gezellige, persoonlijke sfeer. Naast gastronomie heeft Roter Hahn ook veel aandacht voor actieve vakanties en wellness thema’s. De gasten hebben alle mogelijkheden om met het leven op de boerderij kennis te maken en om de heerlijke zelfgemaakte producten te proeven, zoals melk, kaas, appelsap, brood, jam en nog veel meer. Daarnaast is de boerderij een goed uitgangspunt om de omgeving te ontdekken. De boerderijen worden door gezinnen gerund en weten daardoor goed in te spelen op de wensen van hun gasten.