Roter Hahn boerderijvakanties must do in 2017

Ook in de winter een bijzondere vakantie bij de boer

Den Haag, 6 februari 2017

De vakantietrends van 2017 staan in het teken van persoonlijke, bijzondere en duurzame reiservaringen. In het nieuwe vakantiejaar willen reizigers een eerlijke beleving voor zichzelf, maar ook voor de locals. Bij de Roter Hahn vakantieboerderijen in het Italiaanse Zuid-Tirol beleven gasten samen met de boer een onvergetelijke tijd. Leer van de boerin lokale boerenspecialiteiten met eerlijke producten te bereiden en bak bij de warme kachel koekjes met de kinderen. Geniet van het charmante boerenleven en het diverse aanbod van culinaire en winterse activiteiten: de pistes zijn binnen een paar kilometer te bereiken.

Bijzondere wintervakantie bij de boer in Noord-ItaliëSt.Ulrich,

In het reisjaar van 2017 zijn persoonlijke ervaringen belangrijker dan bezittingen. Het is tijd voor meer spontaniteit waarbij men uit de dagelijkse vakantieroutine treedt. Reizigers willen zichzelf verrijken met goede verhalen, bezieling en rust. Daarnaast willen zij iets betekenen voor de lokale bevolking. Dit past volledig bij de filosofie van Roter Hahn waarbij lokale boeren met het verhuren van appartementen op hun boerenterrein een extra bron van inkomsten hebben.

Speciale gesprekken
Op de boerderij wordt de winter een bijzondere ervaring. In het uitgestrekte Zuid-Tiroler landschap kunnen reizigers prachtige sneeuwschoenwandelingen maken. Ook ijsstokschieten en schaatsen in de vrije natuur mogen niet ontbreken tijdens de winterse vakantie. Na een intensieve dag buiten wacht een warm onthaal in de ‘stube’ bij de boer met een kopje zelfgemaakte thee of glühwein. ’s Winters gunnen de boeren zichzelf een onderbreking van de normale drukte. Nu hebben ze tijd voor handwerk en bijzondere gesprekken met hun gasten in de knusse stube.

Dichtbij de piste
Zuid-Tirol is de ideale bestemming voor de populaire klassiekers skiën en langlaufen, maar in deze omgeving maak je ook uitdagende tourski tochten. Meer dan 470 van de 1600 Roter Hahn vakantieboerderijen liggen binnen vijf kilometer van de skipistes. Zelfs 147 winterse boerderijen liggen op één kilometer afstand van de mooiste afdalingen. Zo ligt boerderij Gutonhof in Selva dichtbij het grote skigebied Val Gardena, dat onderdeel is van Dolomiti Superski met meer dan 1.200 km pistes.

Consumenten vinden meer informatie over de vakantieaccommodaties op: http://www.rodehaan.it/nl

Roter Hahn is gespecialiseerd in boerderijvakanties in Zuid-Tirol, de zonnige regio in de Italiaanse Alpen. Alle 1.600 locaties zijn werkende boerderijen. Elk heeft zijn eigen specialiteit. Sommige zijn vooral gericht op vee en andere dieren, maar er zijn ook fruitteelt boerderijen of wijnboeren met prachtige wijngaarden op de hellingen van de zuidelijke Alpen. De accommodaties met maximaal vier vakantiewoningen of zes tweepersoonskamers hebben een gezellige, persoonlijke sfeer. Naast gastronomie heeft Roter Hahn ook veel aandacht voor actieve vakanties en wellness thema’s. De gasten hebben alle mogelijkheden om met het leven op de boerderij kennis te maken en om de heerlijke zelfgemaakte producten te proeven, zoals melk, kaas, appelsap, brood, jam en nog veel meer. Daarnaast is de boerderij een goed uitgangspunt om de omgeving te ontdekken. De boerderijen worden door gezinnen gerund en weten daardoor goed in te spelen op de wensen van hun gasten.