Op wintervakantie bij de boer in Zuid-Tirol

Going offline op de vakantieboerderij

Den Haag, 4 januari 2016

Wie deze winter verblijft op een Roter Hahn vakantieboerderij in het Italiaanse Zuid-Tirol kiest voor een mix van de charme van het boerenleven en een divers aanbod van winterse en culinaire activiteiten. De Zuid-Tiroolse ‘winter’boerderijen liggen in het prachtige decor van de Dolomieten en zijn ideaal voor een afwisselende wintersportvakantie. Wie liever de winterse sfeer van een cultuurstad wil proeven, kiest voor een vakantieboerderij rond de steden Meran en Bozen.

Going offline tijdens een boerenwintervakantie op een Roter Hahn vakantieboerderij
Going offline tijdens een boerenwintervakantie op een Roter Hahn vakantieboerderij

Rust, zuivere berglucht en hartelijke gastvrijheid zijn elementen van een vakantie op een Roter Hahn vakantieboerderij in Zuid-Tirol. Een groot aantal van de 1600 vakantieboerderijen zijn echte winterbestemmingen. Ze liggen direct aan de piste en staan volkomen in het teken van wintersport. Na een stevig boerenontbijt met verse producten is het tijd om actief te worden: skiën en langlaufen zijn de populaire klassiekers, maar ook toerskiën, ijszeilen en sneeuwschoenwandelen behoren tot de mogelijkheden.

Na een intensieve dag buiten wacht een warm onthaal in de ‘stube’ bij de boer met een kopje zelfgemaakte thee of glühwein. Wie een dagje wil onthaasten op de boerderij, geniet van de zon, bakt koekjes met de kinderen of leert boerenspecialiteiten bereiden, zoals ‘Krapfen’ en ‘Strauben’, tijdens een kookcursus van de boerin.

Winterse citytrip
De Roter Hahn vakantieboerderijen die vlakbij de cultuursteden Merano en Bolzano gelegen zijn, vormen de ideale uitvalsbasis voor een citytrip. Overdag de winterse sfeer proeven of shoppen in de stad met uitzicht op de romantische wintercoulisse die de omringende bergen te bieden hebben. ’s Avonds weer helemaal tot rust komen op de boerderij bij de warme boerenkachel.

Consumenten vinden meer informatie over de vakantieaccommodaties op: http://www.rodehaan.it/nl

Roter Hahn is gespecialiseerd in boerderijvakanties in Zuid-Tirol, de zonnige regio in de Italiaanse Alpen. Alle 1.600 locaties zijn werkende boerderijen. Elk heeft zijn eigen specialiteit. Sommige zijn vooral gericht op vee en andere dieren, maar er zijn ook fruitteelt boerderijen of wijnboeren met prachtige wijngaarden op de hellingen van de zuidelijke Alpen. De accommodaties met maximaal vijf vakantiewoningen of acht tweepersoonskamers hebben een gezellige, persoonlijke sfeer. Naast gastronomie heeft Roter Hahn ook veel aandacht voor actieve vakanties en wellness thema’s. De gasten hebben alle mogelijkheden om met het leven op de boerderij kennis te maken en om de heerlijke zelfgemaakte producten te proeven, zoals melk, kaas, appelsap, brood, jam en nog veel meer. Daarnaast is de boerderij een goed uitgangspunt om de omgeving te ontdekken. De boerderijen worden door gezinnen gerund en weten daardoor goed in te spelen op de wensen van hun gasten.