Livigno gekozen tot beste skiresort 2017 2018

‘Little Tibet’ in de prijzen

Den Haag, 14 februari 2018

Livigno is door reizigers gekozen tot beste skiresort 2017/2018. Tijdens een online-verkiezing via de belangrijkste sociale netwerken, georganiseerd door het gerenommeerde reisportal ‘European Best Destination’, werd het Italiaanse Livigno in november 2017 genomineerd voor de definitieve titel en moest het in de finale opnemen tegen de meest prestigieuze skigebieden in Italië, Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland.

Livigno mag zich Best Ski Resort 2017 2018 noemen

Twintig Europese skigebieden namen deel aan de verkiezing. Uiteindelijk ging Livigno de concurrentie aan met Alpe d’Huez, Avoriaz, Saalbach Hinterglemm, Val Thorens, Ischgl, Chamonix Mont Blanc, La Plagne, Kitzbühel, Valloire, Montgenevre, Sölden, Äre, St Sorlin d’Arves, Les Contamines, Gstaad, Skiwelt Wilder Kaiser, Le Grand Bornand, Val Gardena en Crans Montana. De Best Ski-resort Award wordt georganiseerd door European Best Destination, een toonaangevende internationale organisatie voor het uitreiken van awards aan de beste toeristische spelers. De verkiezing, waarbij het publiek via social media hun stem uitbrengt, wordt elk jaar gehouden en is voor vakantieregio’s een mooi evenement om in de schijnwerper te worden gezet.

Deze waardering voor ‘little Tibet’, zoals Livigno ook wel wordt genoemd door haar sneeuwrijke winters, gaat vergezeld met twee belangrijke nieuwe functies op de website van Livigno. Met de nieuwe 3D-kaart en een 360° panoramische webcam, hebben wintersporters continue de meest recente informatie voorhanden. Deze nieuwe tools maken het mogelijk om de weersomstandigheden in de vallei in real time te volgen en de verschillende hellingen in het skigebied te ontdekken door middel van een interactieve 3D-kaart met graphics, kleuren die de moeilijkheidsgraad aangeven en informatiepictogrammen. Binnenkort verschijnt er ook meer informatie online, zoals een loipe-kaart en sneeuwschoen-trails.

Voor meer informatie zie www.livigno.eu

De belastingvrije vakantiebestemming Livigno ligt hoog (1.800 – 2.900 m) in de Italiaanse Alpen (Lombardije) tussen Zwitserland en Italië. Met een diversiteit aan outdoor activiteiten en een dorp waar je letterlijk de Italiaanse flair proeft, is Livigno een verscholen parel die nog niet ontdekt is door de meeste vakantiegangers. Enerzijds vind je er het hoogstgelegen sport- en wellness centrum van Europa, maar tegelijkertijd is het een walhalla voor outdoor fanaten: mountainbiken, klimmen, golfen, hiken en een groot meer ‘Lago di Livigno’ om allerlei watersporten op te beoefenen. Met de vele restaurants, koffiebarretjes en cafés, proeven en ervaren gasten hier de echte traditionele Italiaanse keuken.