side-area-logo

Livigno: de mountainbike-hoofdstad van Italië

3.200 km aan routes voor e-bikers, fat-bikers, mountainbikers en tourfietsers

Den Haag, 8 juni 2017

Met in totaal 3.200 km aan routes en de beste infrastructuur voor fietsers in alle disciplines, is Livigno (Italië, Lombardije) ‘the place to be’ voor bikers. Voor wie ook nog de BikePass aanschaft, zijn de mogelijkheden oneindig. Met de BikePass, verkrijgbaar per dag of voor meerdere dagen, kan de fiets namelijk meegenomen worden in de lift. Gasten die tijdens de BikePass Free weken, eind juni en eind september, minimaal drie nachten in een van de partner-hotels of zeven nachten in een aangesloten appartement verblijven, ontvangen de BikePass gratis.

Livigno: de mountainbike-hoofdstad van Italië

Met twee biketerreinen, een Bike Skill Center, diverse fietsverhuurbedrijven en uitgebreide service voor mountainbikegasten is Livigno dé plek om deze zomer een actieve vakantie te beleven. Mottolino Bike Park en Mountain Park Carosello 3000 in de bergen van Livigno, bieden een breed scala aan goed onderhouden routes met verschillende moeilijkheidsgraden en prachtige landschappen. Ze lopen uiteen van makkelijke singletracks over bospaden tot snelle en uitdagende afdalingen met verschillende hoogtes. Met de aanschaf van de BikePass (dagprijs € 37,- tot € 141,- voor zes dagen) waarbij de fiets kan worden meegenomen in de lift, zijn de mogelijkheden ongelimiteerd.

Freeriden
Op de Mottolino Fun Mountain starten 13 routes in drie verschillende moeilijkheidsgraden voor downhill en freeride fans. Ook de populaire ‘Flow trails’ en een ‘jump area’ zijn hier te vinden. Verderop in het bos vinden fietsers uitdaging in de ‘North Shore Area’ met hangbruggen en kronkelende trappen. Voor wie nog wat meer trucs wil oefenen, is de Big Air Bag de perfecte plek. In het Carosello 3000 Mountain Park vinden mountainbikers 25 km aan trails voor beginners tot experts.

On road
Wie zich liever op geasfalteerde wegen begeeft, volgt de mooi aangelegde fietspaden in de vallei of beklimt voor meer uitdaging bergpassen als Stelvio, Gavia, Mortirolo en Bernina. Alle routes zijn te volgen via het GPS-systeem Bike Tours & Track. Maar op pad met een gids of een professionele freeride instructeur behoort ook tot de mogelijkheden.

BikePass Free
Wie tot 23 juni of tussen 16 september en 1 oktober minimaal drie nachten in een van de partner-hotels of zeven nachten in een van de aangesloten appartementen verblijft, ontvangt de BikePass gratis. Daarnaast profiteren gasten die in een van de 26 bikehotels of appartementen de hele zomer van speciale voordelen, zoals het bijwonen van workshops, was service voor zowel fietsen als kleding en korting bij bikewinkels.

Voor meer informatie zie www.livigno.eu

De belastingvrije vakantiebestemming Livigno ligt hoog (1.800 – 2.900 m) in de Italiaanse Alpen (Lombardije) tussen Zwitserland en Italië. Met een diversiteit aan outdoor activiteiten en een dorp waar je letterlijk de Italiaanse flair proeft, is Livigno een verscholen parel die nog niet ontdekt is door de meeste vakantiegangers. Enerzijds vind je er het hoogstgelegen sport- en wellness centrum van Europa, maar tegelijkertijd is het een walhalla voor outdoor fanaten: mountainbiken, klimmen, golfen, hiken en een groot meer ‘Lago di Livigno’ om allerlei watersporten op te beoefenen. Met de vele restaurants, koffiebarretjes en cafés, proeven en ervaren gasten hier de echte traditionele Italiaanse keuken.