Italiaanse superster Zucchero sluit winterseizoen Ischgl af

Artiest Top of the Mountain Closing Concert bekend

Den Haag, 6 december 2016

Op zondag 30 april 2017 sluit de Italiaanse blues- en popzanger Zucchero het winterseizoen af tijdens het legendarische Top of the Mountain Closing Concert in de lifestylebestemming Ischgl. Het concert vindt plaats op de unieke locatie in het hart van het skigebied op 2.300 meter hoogte. Adelmo Fornaciari zingt zijn wereldberoemde hit ‘Senza Una Donna’, maar ook nieuwe nummers van het onlangs uitgebrachte studio album ‘Black Cat’. Zucchero is na vier jaar terug met dit veelbelovende album waarin hij samenwerkt met grote namen als Bono van U2. Ischgl is de eerste stop in het vervolg van zijn wereldtour in 2017.

Top of the Mountain Closing Concert met Zucchero ©TVB Paznaun-Ischgl
Top of the Mountain Closing Concert met Zucchero ©TVB Paznaun-Ischgl

De Top of the Mountain-concerten in Ischgl zijn uitgegroeid tot een begrip onder wintersporters en muziekliefhebbers. Dit winterseizoen staat de meest bekende Italiaanse muzikant Zucchero, samen met zijn dertien bandleden, op het podium tijdens het Top of the Mountain Closing Concert. Het unieke openluchtconcert op 2.300 meter hoogte vindt plaats op de Idalp, midden in het skigebied Silvretta Arena. Het concert start om 13:00 uur en is gratis bij te wonen voor wintersporters met een geldige skipas. Dankzij de hoge ligging is het skigebied geopend tot 1 mei 2017.

Samen in duet in Ischgl
De 61-jarige zanger Adelmo Fornaciari heeft meerdere duetten met internationale wereldsterren als Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli, Sting, Elton John, Queen en de Nederlandse zangeres Ilse DeLange uitgebracht. Afgelopen oktober trad hij op in een uitverkocht Ziggo Dome waar hij samen met Marco Borsato op het podium stond. Zucchero ’s Engelse en Italiaanse nummers zijn geïnspireerd door gospel, blues en rock. In zijn succesvolle carrière verkocht hij meer dan 60 miljoen albums en heeft hij 13 nummer-1 hits gescoord in Italië. Zucchero zal hits van zijn nieuwe album ‘Black Cat’ performen samen met de meest bekende hits ‘Il Volo’, ‘Diavolo in me’, ‘Misere’ en natuurlijk ‘Senza Una Donna’.

Voor meer informatie, het online boeken van accommodaties en een totaaloverzicht van de evenementen: http://www.ischgl.com

Ischgl is zonder twijfel dé lifestyle bestemming van de Alpen, waaraan geen enkele bestemming zich kan meten. Met sneeuwcondities die indruk maken op de meest ervaren wintersporters. Ischgl is niet te vergelijken met welke andere wintersportbestemming dan ook! Met meer dan 238 km piste van de Silvretta Arena, behoort het wintersportgebied van Ischgl/Samnaun tot de beste van de Alpen. Dankzij de hoge ligging, 90% van de pistes bevindt zich boven 2.000 m, is de sneeuwzekerheid groot en kan er tot begin mei worden geskied.