Ischgl viert 25 jaar kunst in de sneeuw

Zilver voor ‘Shapes in White’ sneeuwsculpturen

Den Haag, 19 december 2017

De zilveren editie van het open air sneeuw- en ijssculpturen event ‘Shapes in White’ in Ischgl vindt plaats van 8 tot 12 januari 2018. Tijdens deze jubileum-editie worden ‘the best of’- sculpturen van de afgelopen 25 jaar door tien internationale beeldhouwers en kunstenaar opnieuw geïnterpreteerd. De enorme kunstwerken zijn ware blikvangers op de skipistes van de Silvretta Arena. De sculpturen zijn tot begin mei gratis te bewonderen.

De piste van Ischgl verandert in een beeldentuin tijdens het ‘Shapes in White’ event © TVB Paznaun – Ischgl

Vurige draken, bloeddorstige vampiers, kleurrijke circusfiguren en legendarische sterren wanen zich deze winter op de piste van de Silvretta Arena in Ischgl om het 25-jarig jubileum van het sneeuw- en ijssculpturen event ‘Shapes in White’ te vieren. Tien beeldhouwteams creëren imposante kunstwerken met hun eigen interpretatie van het thema ‘the best of 25 years’. In slechts vijf dagen wordt het skigebied omgebouwd tot een indrukwekkende openluchtgalerie met artistieke creaties tot tien meter hoog op 2.300 meter boven zeeniveau. Op vrijdag 12 januari kiest een professionele jury, de winnaar van deze ‘Shapes in White’-editie.

Het concept ‘Shapes in White’
“Wat te doen met al die sneeuw?” Dat is de vraag die de inwoners van Ischgl zich 25 jaar geleden hebben gesteld: het kunstproject ‘Shapes in White’ werd geboren. Sindsdien wordt ieder jaar een aansprekend thema bedacht en aan beeldhouwers van over de hele wereld gevraagd hun ontwerpen voor de sneeuw- en ijssculpturen in te sturen. De kunstenaars met de beste ideeën worden uitgenodigd om binnen vijf dagen hun meesterwerken in het skigebied van de Silvretta Arena te ‘shapen’.

Consumenten vinden meer informatie op: www.ischgl.com

Ischgl is zonder twijfel dé lifestyle bestemming van de Alpen, waaraan geen enkele bestemming zich kan meten. Ieder jaar bewijst Ischgl zich opnieuw door als eerste wintersportresort te openen en te sluiten met het legendarische concert waar wereldsterren de bühne betreden. En met sneeuwcondities die indruk maken op de meest ervaren wintersporters. Ischgl is niet te vergelijken met welke andere wintersportbestemming dan ook! Met meer dan 238 km piste van de Silvretta Arena, behoort het wintersportgebied van Ischgl/Samnaun tot de beste van de Alpen. Dankzij de hoge ligging, 90% van de pistes bevindt zich boven 2.000 m, is de sneeuwzekerheid groot en kan er worden geskied tot begin mei.