Ischgl opent winterseizoen met goede sneeuwcondities

80% van de liften en ruim 159 kilometer piste geopend

Den Haag, 22 november 2017

Morgen is het zo ver, dan opent de wintersportregio Ischgl (Tirol, Oostenrijk) haar pistes. De sneeuwcondities in deze lifestyle bestemming zijn zeer goed te noemen. Dankzij eerdere sneeuwval, hoge ligging en lage temperaturen is de sneeuw in het skigebied van de Silvretta Arena van uitstekende kwaliteit. 

De pistebully zet de laatste puntjes op de ‘i’ in Ischgl voor de opening morgen ©TVB Paznaun – Ischgl

Er zijn maar liefst 36 van de in totaal 45 liften geopend. Wintersportliefhebbers kunnen op de ruim 157 kilometer geopende pistes, naar hartenlust hun sport uitoefenen. Op de toppen ligt 60 centimeter sneeuw waarvan 20 cm verse sneeuw. Ook het dal is met 20 centimeter sneeuw in winterse sferen. De regionale meteorologen brengen nog meer positief nieuws. Vanaf zaterdag wordt er weer neerslag verwacht. Dankzij de hoge ligging, 90 procent van de pistes bevindt zich boven 2.000 meter hoogte, is de sneeuwzekerheid gegarandeerd.

Top of the Mountain Opening Concert
Op zaterdag 25 november vindt, met het legendarische Top op the Mountain Concert, de officiële opening plaats. Dit jaar staat de Duitse schlagerzangers Andrea Berg op het podium. Het concert is voor iedereen met een tweedaagse (of meer) skipas gratis toegankelijk. Het openluchtconcert start om 18:00 uur in het centrum van het skiresort.

Meer informatie: www.ischgl.com

Met meer dan 238 km piste van de Silvretta Arena en 44 liften, behoort het wintersportgebied van Ischgl/Samnaun tot de beste van de Alpen. Dankzij de hoge ligging, 90% van de pistes bevindt zich boven 2.000 meter, is de sneeuwzekerheid van november tot mei groot.