Inspiration Board

Case

Het CommuniGate Inspiration Board

Inspiratie in optima forma!

Inhakend op het succes en de snelle verspreiding van visuele content in digitale media ontwikkelde CommuniGate het Inspiration Board. Een mix van een e-zine en moodboard, met 90% visuele content. Een tool waarin het beeld het verhaal vertelt en de foto’s uitnodigen tot doorklikken. Uiteraard 100% responsive.

Digitale content

Ierland Toerisme is de eerste klant voor wie het Inspiration Board is ingezet. Het instrument sluit goed aan op de wens van de Tourism Board om meer digitale content, met name video’s, te verspreiden. Een ander doel is media te inspireren en te interesseren voor Ierland. Het onderwerpveld is breed en varieert van gastronomie, golf, cultuur tot natuur en steden.

Traffic

Het Ireland Inspiration Board is gericht op media, bloggers, journalisten en andere partijen die een rol spelen in de verspreiding van content naar de geselecteerde doelgroepen.

Per uitgave heeft het Inspiration Board plaats voor 4-5 thema’s en 2-3 pakkende foto’s per onderwerp. Alles is ‘clickable’ en leidt naar pagina’s op de website van Tourism Ireland. Het Inspiration Board wordt verspreid via mail, en gedeeld via facebook en twitter.

Veelbelovende eerste resultaten

Meer dan 50% van de Nederlandse ontvangers heeft het Inspiration Board geopend en heeft doorgeklikt naar verschillende thema’s.

Het aantal uitschrijvingen is op een hand te tellen.

De interesse in persbezoeken vanuit verschillende doelgroepen is opvallend groot.

Bekijk ook deze cases

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?