Uitreiking Ierland Press Awards 2017 groot succes

Journalisten meegenomen op culinaire ontdekkingstocht langs inspirerende reisthema’s

Den Haag, 1 december 2017

Gisteravond zijn de Ierland Press Awards uitgereikt aan journalisten die het afgelopen jaar de meest inspirerende artikelen over Ierland hebben geschreven. Meer dan 35 journalisten en bloggers woonden het jaarlijkse event van Ierland Toerisme bij. Winnaars waren er in de categorieën ‘Nieuwsbladen’, ‘Northern-Ireland’, ‘Lifestyle’, ‘Special Interest’ en ‘Blogs’ waarvan vijf publicaties de felbegeerde awards in de wacht sleepten. De avond stond in het teken van ‘Get the Irish Inspiration & Taste’.

AMSTERDAM – TOURISM IRELAND – PRESS AWARDS 2017 © 2017 Foto: Nils van Houts

De avond werd geopend met een welkomstcocktail van de Ierse whiskey Dunville’s in de stijlkamers van de SieMatic Flagship Store aan het Vondelpark in Amsterdam. Na het openingswoord van Karen van der Horst, Marketing Manager van Ierland Toerisme, nam Robert Jackson, Deputy Head of Mission van de Ierse Ambassade het stokje over. De beroemde Belfast chef Niall McKenna van James Street South en head chef David Gillmore namen de gasten mee op een culinaire ontdekkingstocht met een reeks kookdemonstraties. Onder het genot van Ierse gerechten, gaf reisjournalist Fionn Davenport, vaste auteur van menig Lonely Planet reisboek, een verrassende kijk op Ierland. Hierna werden de Press Awards uitgereikt door Danielle Neyts, Ierland Toerisme en de jury, bestaande uit Mirjam Dresmé van ANVR en voormalig reisredacteur Harri Theirlynck.

And the winner is…
Culinair journalist Felix Wilbrink won de prijs in de categorie ‘Nieuwsbladen’ voor zijn liefdesverklaring aan Ierland in de Telegraaf dat volgens de jury leest als een culinaire thriller. Ada Kerkstra en Akko Kalma van de Waterkampioen ontdekten Noord-Ierland met hun zeilboot de ‘White Haze’ en schreven een evenwichtig verhaal over de beladen geschiedenis en mooie kusten. Zij vielen in de prijzen binnen de categorie ‘Noord-Ierland’. Linda Korsten sleepte samen met Marco Mulders de ‘Special Interest’ award binnen voor de reportage over Ierlands Wilde Westen in Roots Magazine. Er was volgens de jury geen twijfel mogelijk over toekenning van de award in de categorie ‘Lifestyle’ aan Elsbeth Grievink en Sander Boer voor het artikel ‘Party Time Dublin’ in Reiz& Magazine. De ‘Blog’ award is dit jaar voor Vivian Vos van de food- en travelblog OhMyFoodness. De overzichtelijke City Guide Cork is duidelijke winnaar in deze categorie. Naast de award, ontvingen alle winnaars een vliegticket naar Ierland. De overige gasten gingen ook niet met lege handen naar huis; voor iedereen stond een goodiebag klaar met een speciaal cadeau van het luxe wollen modemerk McNutt’s uit Donegal.