Ierland lanceert de eerste toeristische campagne in de ruimte

Ierland Toerisme viert de release van Star Wars: The Last Jedi, opgenomen op de prachtige kustroute Wild Atlantic Way in Ierland

Den Haag, 7 december 2017

Ierlands Wild Atlantic Way maakt zich klaar om bezoekers uit een galaxy ver weg te ontvangen. De eerste interstellaire toeristische campagne van de planeet aarde is gestart – met aandacht voor een bestemming die niet van deze wereld lijkt. Ver boven de aarde bevindt zich een reclamebord dat de ‘aardse Wild Atlantic Way’ promoot, met daarop Skellig Michael, een eiland voor de Ierse zuidwestkust – ook bekend als de schuilplaats van Luke Skywalker in Star Wars: The Last Jedi.

Ierlands Wild Atlantic Way maakt zich klaar om bezoekers uit een galaxy ver weg te ontvangen met een reclamebord in de ruimte ©Tourism Ireland

 Terwijl de wereld in spanning wacht op Star Wars: The Last Jedi viert Ierland Toerisme, de organisatie verantwoordelijk voor de internationale marketing van het eiland Ierland als vakantiebestemming, de aanstaande bioscooprelease met de eerste toeristische campagne in de ruimte.

Het Ierse eiland Skellig Michael is op het einde van Star Wars: The Force Awakens te zien, waar Rey Luke Skywalker op de top van het eiland terugvindt.

Nadat het eiland zijn opwachting heeft gemaakt in Star Wars: The Force Awakens hebben vele miljoenen mensen de bijenkorfvormige huisjes, de weidse zeegezichten en dat typische groen van Skellig Michael gezien. Skellig Michael duikt verder op in trailers van The Last Jedi, in filmimpressies van achter de schermen en op de cover van het tijdschrift Vanity Fair.

De regisseur van The Last Jedi, Rian Johnson, keerde in september 2015 met zijn cast terug naar Skellig Michael en pakte het verhaal weer op vanaf dat beroemde moment in The Force Awakens. De locatiescouts waren zo onder de indruk van de Ierse Wild Atlantic Way dat zij verschillende plaatsen in de county’s Cork, Kerry, Clare en Donegal uitkozen om de planeet Ahch-to te verbeelden in The Last Jedi. De première van de film is op 13 december.

Meer achtergrondinformatie en verhalen over het filmen van Star Wars op de Wild Atlantic Way www.ireland.com/starwars