Groen logeren op een Roter Hahn boerderij

Trend: duurzaam toerisme

Den Haag, 24 augustus 2017

Dat voelt goed: vakantie op een groene boerderij waar aantoonbaar duurzaam wordt geproduceerd. Roter Hahn vakantieboerderijen in Zuid-Tirol (Noord- Italië) sluit zich aan bij deze trend om tijdens de vakantie het milieu zo min mogelijk te belasten en iets terug te doen voor lokale gemeenschappen. Gasten kunnen kiezen uit ruim 100 Roter Hahn boerderijen met een groen label.

Roter Hahn duurzaam gebouwde fruitboerderij Sandwiesen-Hof in Gargazon

Kiezen voor een duurzaam verblijf is niet langer voorbehouden aan een kleine voorhoede, maar is mainstream aan het worden. Vooral bij Millennials: bewuste reizigers die na 1980 zijn geboren, kiezen voor een vakantie in een gecertificeerde accommodatie om zo iets bij te dragen aan het milieu en de lokale community. Wie kiest voor een Roter Hahn boerderijvakantie, heeft keuze uit ruim 100 accommodaties die energie-zelfvoorzienend zijn en gasten hun vakantie in een gezonde en natuurlijk sfeer laten doorbrengen. Naast het naleven van de voorschriften van de ‘KlimatHausAgentur’ waaraan de vakantieaccommodaties moeten voldoen, bieden de boerderijen de gasten ook veel comfort op het gebied van wellbeing. Zo hebben ze allemaal een rustige en verkeersluwe ligging, zijn alle vertrekken van de boerderij rookvrij en is er een ruime keuze aan literatuur op het gebied van gezondheid en welzijn. Ook biedt een aantal boerderijen (lichaams)behandelingen die een aantoonbaar positief effect hebben op de gezondheid en ‘zich goed voelen’.

Boergondisch
Vakantiegangers die op een van de ‘groene’ Roter Hahn vakantieboerderijen verblijven, maken niet alleen kennis met het boerenleven maar ook met de boerengastronomie: producten rechtstreeks van het land, fruit uit eigen boomgaard of kruiden uit eigen tuin. Bij de gecertificeerde groene boerderijen zijn alle producten zoals fruit en groenten, maar ook alcoholvrije dranken op basis van producten uit eigen teelt. Daarnaast moet het ontbijtbuffet uit minimaal 10 verschillende producten de diverse soorten kruidenthee, vruchtensap, groente en fruit bestaan.

Een greep uit onze speciale boerderijen:

Sandwiesen-Hof – Gargazon

Deze duurzaam gebouwde fruitboerderij ligt aan de zonzijde van het Etschtal met uitzicht op de omringende bergen. De boerderij is als eerste accommodatie in 2012 onderscheiden met het kwaliteitskeurmerk ‘KlimaHaus Welcome’ en heeft twee vakantieappartementen.

 

 

Natürliches Ferienwohnen – Grau im Vinschgau

In een hooggelegen dal aan de zuidkant van de Alpen, ver weg van de drukte, hier zijn liefhebbers van een actieve en rustige vakantie aan het juiste adres. De boerderij biedt vier biologische appartementen en twee appartementen in het strohuis. Allen stijlvol en modern ingericht met respect voor mens en natuur.

 

 

Naturoase Stegerhof – Truden Horn

In natuurpark Trudner Horn, op een zonovergoten hoogvlakte in het zuiden van Zuid-Tirol, vinden gasten een plekje om zich thuis te voelen en nieuwe energie op te doen. Op de Stegerhof staat de vakantie helemaal in het teken van wellbeing, ontspanning, boerenleven en natuur. Deze boerderij is gespecialiseerd in organische wellness-mogelijkheden zoals een hooibad.

 

 

Consumenten vinden meer informatie over de vakantieaccommodaties op: www.rodehaan.it/nl

Roter Hahn is gespecialiseerd in boerderijvakanties in Zuid-Tirol, de zonnige regio in de Italiaanse Alpen. Alle 1.600 locaties zijn werkende boerderijen. Elk heeft zijn eigen specialiteit. Sommige zijn vooral gericht op vee en andere dieren, maar er zijn ook fruitteelt boerderijen of wijnboeren met prachtige wijngaarden op de hellingen van de zuidelijke Alpen. De accommodaties met maximaal vijf vakantiewoningen of acht tweepersoonskamers hebben een gezellige, persoonlijke sfeer. Naast gastronomie heeft Roter Hahn ook veel aandacht voor actieve vakanties en wellness thema’s. De gasten hebben alle mogelijkheden om met het leven op de boerderij kennis te maken en om de heerlijke zelfgemaakte producten te proeven, zoals melk, kaas, appelsap, brood, jam en nog veel meer. Daarnaast is de boerderij een goed uitgangspunt om de omgeving te ontdekken. De boerderijen worden door gezinnen gerund en weten daardoor goed in te spelen op de wensen van hun gasten.