Annabel van Westerop tweede in de WKL Kiteboarding World Cup 2017

Nederlandse kiteboarders in wereldtop

Den Haag, 18 april 2017

Afgelopen Paasweekend behaalde Annabel van Westerop een fraaie tweede plaats in de WKL Kiteboarding World Cup 2017 in het Franse Leucate. Een fantastische start van het wereldbekerseizoen. In de finale moest zij alleen de Braziliaanse Bruna Kajiya, wereldkampioen in 2016, voor zich laten. Bij de mannen eindigde de half-Nederlandse Liam Whaley op de eerste plaats. De andere Nederlandse finaliste Annelous Lammerts behaalde de vierde plaats.

Annabel van Westerop en de Braziliaanse Bruna Kajiya zichtbaar blij met hun behaalde resultaat

Maar liefst vijf Nederlanders hebben zich gekwalificeerd voor de Freestyle Elite League en mogen deelnemen aan alle wedstrijden in de Elite League die meetellen voor het wereldkampioenschap. Naast Van Westerop en Lammerts, zijn dit Youri Zoon (nummer 2 van de wereld 2016), Rens van der Schoot en Vera Klabbers.

Resultaat Elite League vrouwen:
1: Bruna Kajiya
2: Annabel van Westerop
3: Francesca Bagnoli
4: Annelous Lammerts

 

 

 

 

Over de World Kiteboarding League (WKL)
De Kiteboarding World Cup 2017 telt drie verschillende wedstrijdcategorieën: de Qualifier League, de Elite League en Big Air. Alle wedstrijden worden onder de vlag van World Kiteboarding League georganiseerd. In 2016 is de World Kiteboarding League opgericht en sindsdien verantwoordelijk voor de Kiteboarding World Cup.