Annabel van Westerop en Annelous Lammerts morgen in finale in Leucate in de WKL Kiteboarding World Cup 2017

Den Haag, 15 april 2017

Twee Nederlandse kiteboarders staan morgen in de finale van de Freestyle Elite League in het Zuid-Franse Leucate, in de WKL Kiteboarding World Cup 2017. Zowel Annabel van Westerop als Annelous Lammerts behoren tot de laatste vier riders en strijden morgen om de eerste punten van het seizoen voor het wereldbeker klassement. Beide vrouwen wisten in de behoorlijk extreme weersomstandigheden een uitstekende prestatie neer te zetten. De andere finalisten zijn de wereldkampioen van 2016 Bruna Kajiya (Brazilië) en de Italiaanse Francesca Bagnoli. Vanwege de extreme wind wordt vandaag ook een wedstrijd in de Big Air League gehouden.

Annabel van Westerop, nummer drie van de wereld in 2016, in actie in het Franse Leucate

Annabel van Westerop eindige vorig jaar op de derde plaats van het wereldkampioenschap klassement en behoort al jaren tot de wereldtop. Annelous Lammerts komt na een comeback van een jaar dit seizoen direct sterk terug.

Bij de heren zijn de Nederlandse deelnemers Youri Zoon (nummer twee van de wereld in 2016) en Rens van der Schoot inmiddels uitgeschakeld in Leucate. Van der Schoot heeft zich dit jaar voor het eerst gekwalificeerd voor de Elite League.

Vijf Nederlanders dit jaar in Elite League
Vijf Nederlandse kiteboarders zullen dit jaar uitkomen in de Freestyle Elite League in de strijd om het wereldkampioenschap, de WKL Kiteboarding World Cup 2017. Naast Youri Zoon en Annabel van Westerop die automatisch waren geplaatst op basis van hun eindklassering 2016 (resp twee en drie), hebben ook Rens van der Schoot, Annelous Lammerts en Vera Klabbers zich voor het hele seizoen weten te kwalificeren.

De wedstrijd in Leucate startte met een sterk deelnemersveld, de gehele wereldtop mannen en vrouwen is aanwezig, waaronder de huidige nummers 1 Carlos Mario en Bruna Kajiya uit Brazilië en nummer 2 bij de vrouwen Hannah Whiteley (Groot Brittannië). De Elite League is de hoogste freestyle discipline in het kiteboarden. De riders tonen per ronde zeven tricks (sprongen), waarvan de beste vier meetellen. Elke sprong wordt door de jury beoordeeld met een score van 1-10 punten.

Spektakel op het water
Op de kalender van de Elite League in de Kiteboarding World Cup staan dit jaar acht grote toernooien, het ‘Mondial du Vent’ in Leucate is de eerste. Iedere wedstrijd bestaat uit twee of drie plaatsingsronden, de halve-finale en finale. De belangstelling van het publiek voor de spectaculaire sport is groot, totaal worden 160.000 bezoekers verwacht.

Over de World Kiteboarding League (WKL)
De Kiteboarding World Cup 2017 telt drie verschillende wedstrijdcategorieën: de Qualifier League, de Elite League en Big Air. Alle wedstrijden worden onder de vlag van World Kiteboarding League georganiseerd. In 2016 is de World Kiteboarding League opgericht en sindsdien verantwoordelijk voor de Kiteboarding World Cup.

Meer informatie: www.worldkiteboardingleague.com en Facebook World Kiteboarding League

#WKLLeucate #mondialduvent #worldkiteboardingleague