Annabel van Westerop pakt de tweede plaats in finale WKL Kiteboarding World Cup 2017 in Leucate

Den Haag, 16 april 2017

Kiteboarder Annabel van Westerop pakt een overtuigende tweede plaats in de spannende finale van de Freestyle Elite League van de WKL Kiteboarding World Cup 2017 in het Zuid-Franse Leucate. Met slechts 0.53 punten verschil moest zij vanmiddag de Braziliaanse Bruna Kajiya, de wereldkampioen van 2016, voor zich laten. De derde plaats is voor de Italiaanse Francesca Bagnoli, terwijl de andere Nederlandse finalist Annelous Lammerts eindigt als vierde.

Annabel van Westerop, pakt een fraaie tweede plaats in de finale van WKL Kiteboarding World Cup 2017 in het Franse Leucate

Voor beide Nederlandse kiteboarders is dit een fantastische start van het nieuwe seizoen. Vorig jaar werd Annabel van Westerop nog derde in het eindklassement van de Kiteboarding World Cup 2016. ‘Dit geeft veel vertrouwen voor de rest van het jaar. Ik ben erg blij met het resultaat en die eerste plaats was wel erg dichtbij’, aldus een gelukkige Van Westerop. Annelous Lammerts komt dit jaar sterk terug in de Elite League na vorig jaar een uitstapje naar een andere discipline in kiteboarden te hebben gemaakt.

Liam Whaley wint finale bij de mannen
De Spanjaard Liam Whaley (half Nederlands, Nederlandse moeder) heeft vanmiddag de finale bij de mannen gewonnen, met een nipte voorsprong op de nummer twee Carlos Mario uit Brazilië (wereldkampioen van 2016). Op de derde en vierde plaatsen eindigden Set Teixeira (Brazilië) en Stefan Spiessberger uit Oostenrijk. Zo’n 50.000 bezoekers kwamen vandaag naar Leucate om de spectaculaire tricks en de spannende finale te volgen.

Vijf Nederlanders in WKL Freestyle Elite League 2017
Vijf Nederlandse kiteboarders komen dit jaar uit in de Freestyle Elite League in de strijd om het wereldkampioenschap, de WKL Kiteboarding World Cup 2017. Naast Youri Zoon en Annabel van Westerop die automatisch waren geplaatst op basis van hun eindklassering 2016 (resp twee en drie), hebben ook Rens van der Schoot, Annelous Lammerts en Vera Klabbers zich voor het hele seizoen weten te kwalificeren.

De Elite League is de hoogste freestyle discipline in het kiteboarden. De riders tonen per ronde zeven tricks (sprongen), waarvan de beste vier meetellen. Elke sprong wordt door de jury beoordeeld met een score van 1-10 punten.

Over de World Kiteboarding League (WKL)
De Kiteboarding World Cup 2017 telt drie verschillende wedstrijdcategorieën: de Qualifier League, de Elite League en Big Air. Alle wedstrijden worden onder de vlag van World Kiteboarding League georganiseerd. In 2016 is de World Kiteboarding League opgericht en sindsdien verantwoordelijk voor de Kiteboarding World Cup.

Meer informatie: www.worldkiteboardingleague.com en Facebook World Kiteboarding League

#WKLLeucate #mondialduvent #worldkiteboardingleague