Al drie Nederlanders zeker van deelname aan Elite League tijdens eerste toernooi van The Kiteboarding World Cup Tour 2017

Den Haag, 12 april 2017

Al drie Nederlandse kiteboarders zijn zeker van een plaats in de Elite League tijdens het eerste toernooi van The WKL Kiteboarding World Cup 2017, dat morgen in Leucate aan de Zuid-Franse kust van start gaat. Youri Zoon en Annabel van Westerop zijn direct geplaatst op basis van hun hoge (tweede en derde) ranking in 2016. Rens van der Schoot heeft zich gisteren in extreme windomstandigheden kunnen kwalificeren en liet een aantal fantastische tricks zien. Bij de vrouwen zijn Isabeau Galiart, Vera Klabbers en Annelous Lammerts nog in de race voor een plaats in de Elite League en de strijd om de wereldbeker. Bij voldoende wind gaan de vrouwen vanmiddag of morgen weer het water op om de resterende 6 rondes te voltooien.

Rens van der Schoot gaat door naar de Elite League

Morgen begint het hoofdtoernooi, de Elite League, in Leucate waar de riders de eerste punten voor The WKL Kiteboarding World Cup 2017 klassement kunnen scoren De wedstrijd heeft een sterk deelnemersveld, de gehele wereldtop mannen en vrouwen is aanwezig. In totaal strijden in Leucate 24 mannen en 12 vrouwen om de punten. De finaleronde vindt plaats op Paasmaandag 17 april. In de Elite League, de freestyle competitie, draait alles om de moeilijkheidsgraad van de vertoonde tricks. Komende dagen worden ruim 160.000 bezoekers verwacht.

Nederland in wereldtop
De Nederlandse riders Youri Zoon en Annabel van Westerop draaien al een aantal jaren sterk mee in de wereldtop. In het eindklassement 2016 eindigde Youri Zoon op de tweede plaats achter de Braziliaan Carlos Mario. Annabel van Westerop werd derde na Bruna Kajiya (Brazilië) en Hannah Witheley (Groot- Brittannië). Daarnaast beschikt Nederland over veel aanstormend talent. In de kwalificatieronden, de Qualifier League, waren zes Nederlanders actief, naast Rens van der Schoot, Isabeau Galiart, Annelous Lammerts en Vera Klabbers ook Lidewij Hartog en Pippa van Iersel.

Kiteboarding World Cup 2017
Op de wedstrijdkalender van de Kiteboarding World Cup staan dit jaar 8 grote toernooien waar de riders punten kunnen verzamelen voor de wereldbeker. Traditiegetrouw is het ‘Mondial du Vent’ in Leucate de eerste grote wedstrijd die meetelt voor het wereldkampioenschap klassement. Ook in de Qualifier League is dit een belangrijk event, omdat hier de eerste kwalificatiepunten van het seizoen worden behaald. De eindscore is medebepalend voor de toegang tot de Elite League in het volgende seizoen.

De Kiteboarding World Cup telt drie verschillende wedstrijdcategorieën: de Qualifier League, de Elite League en Big Air. Alle wedstrijden worden georganiseerd onder de vlag van de World Kiteboarding League.

 

Meer informatie: www.worldkiteboardingleague.com of Facebook World Kiteboarding League

#WKLLeucate #mondialduvent #worldkiteboardingleague